Myty a fakta o fyzioterapii

Rate this post

Výběr jídelSpolečnýSlužbyŽebříčkyUPátek 2. prosince 2022Následuj nás naPřihlašovací avatařiPressCommTechSportLegnano it klikněte zde – Všechny sporty v oblasti AltomilaneseNadpisy Daně a sport Galerie šeříku.

Sport a také medicína

  • V srdci sportu
  • Stadionový bar
  • Nabídka

Sloupce SportLegnano it – Sportovní aktivity a také lékySport a také léky3Mýty fyzické rehabilitaceSloupec ve spolupráci se San Vittore Olona HealthcareSportovní aktivita a také medikace – 13. června 2020 – 19:19Komentář Tisk Poslat informace 3 min

Další informace na

Italská organizace fyzioterapeutůFyzická rehabilitace san vittore olona Odborný zdravotnický workshop Andrea Gadová San Vittore Olona zdravotní péče SAN VITTORE OLONA (MI) – Jak lépe začít s touto oblastí než objasněním prací, které rehabilitační specialista vykonává?

Za tyto roky praxe se skutečně objevilo mnoho definic fyzioterapie, které nám klienti poskytli, a také několik teorií týkajících se úkolů, které jsme pokrývali … téměř žádná však neodpovídala skutečnosti!!

Ve skutečnosti bylo vyjádřeno mnoho variací: …” fyzioterapeut nabízí masážní terapie” … “provádění fyzické rehabilitace je extrémně nepříjemné” … “můžu dělat fyzioterapii, jen když mám klinický předpis” … ”

Fyzioterapeut se zabývá pouze staršími pacienty a klienty, kteří jsou ihned po operaci“ … „k vyřešení mého problému musím rozhodně sáhnout po chirurgické léčbě, fyzioterapie mi nepomůže“ … „nedávno jsem se zranil, možná je to hodně lepší je neabsolvovat fyzioterapii“.

Zdravotní péče

Jedná se o jednu z nejběžnějších variant. Tyto představy zcela jistě pocházejí z absence porozumění naší kariéře a absence komunikačních schopností, které nás vlastně již dlouhou dobu identifikují. Fyzioterapie se v poslední době vyvíjí, zejména v těchto oblastech; jsme mnohem opatrnější při interakci a poskytování správných podrobností o naší práci.

  1. Dovolte, abychom to našim čtenářům vysvětlili; začněme institucionální definicí. Kodex zásad přijatý Národním ředitelstvím A.I.FI. (Italská organizace fyzioterapeutů) dne 7. října 2011 uvádí:
  2. “. Fyzioterapeut kompetentně provádí každou terapii zaměřenou na zotavení, zlepšení i udržení zdraví jedince, věnuje tomu nezbytný čas…

Zabývá se hledáním nejúčinnější účinnosti, vhodnosti a nejvyšší kvality terapie jako i rehabilitační cesty, reklama na vhodné využití zdrojů a udržitelnost terapií… Fyzioterapeut vykonává svoji odbornou činnost samostatně nebo ve spolupráci s dalšími odborníky na wellness…

Zdravotní péčeFyzioterapeut svou interakci zakládá na konceptech důkazů, vhodnosti a také udržitelnost … Fyzioterapeut se pouští aktivně do výzkumu, dodržuje standardy skvělé profesionální praxe a také zodpovědně šíří výsledky bez ohledu na výsledek samotné výzkumné studie …

Fyzioterapeut myslí na preventivní úkoly jako na hlavní nástroj intervence, k ochraně zdraví jednotlivce v zájmu lidí a sousedství; Z tohoto důvodu propaguje způsob života, který je specificky zaměřen na tuto dimenzi, a snaží se povzbudit jednotlivce k jejich zdravotní výchově ve všech fázích života“.

  1. Tato slova zahrnují všechny dovednosti i povinnosti fyzioterapeuta, ale pojďme k věci…
  2. “Fyzioterapeut nabízí masážní terapie”: NE.

Fyzioterapeut se z velké části zabývá léčbou dysfunkcí, mučivých stavů a ​​handicapů s využitím ručních technik, klinického cvičení a PŘÍPADNĚ masáží ke zlepšení životního stylu pacienta. Masáž, která je povinností maséra, může být užitečná jako doplňková strategie k dosažení uzdravení jedince, ale není klíčovým prostředkem práce fyzioterapeuta.

“Fyzická léčba je extrémně mučivá”: NEPRAVDA.

V posledních několika letech výzkumná studie aplikovaná na lékařskou praxi skutečně udělala fantastický pokrok, který trpí interakcí a také řízením; jsou dodávány terapie, které nezahrnují nepříjemné indikace, naopak bolest je využívána jako spojenec při podávání léčebné procedury (o tom si však povíme podrobněji při další návštěvě.).

“Můžu dělat fyzioterapii, jen když mám předpis”: NE.

Je možné zpřístupnit fyzickou rehabilitaci přímo; ti, kteří se podílejí na rehabilitaci, mohou poskytovat terapii samostatně v souladu se svými úkoly a také na základě anamnestické a klinické analýzy (rozsudek Státní rady z roku 2013).

Leave a Comment