Rakovina prostaty neni jen jedna

0
Rate this post

Rakovina prostaty Rakovina prostaty je jedním z nejtypičtějších nádorů u mužské populace, ale údaje o přežití jsou motivujícíPoslední aktualizace: 22. listopadu 2021Doba kontroly: 11 minutBody Slova specialistovi Jak domovská stránka přesně je to rozsáhlé To přechází k ohrožení Typologie.

  • Příznaky
  • Prevence
  • Diagnóza
  • Vývoj

Jak přesně léčit

Rakovina prostaty pochází z buněk žlázy, prostaty, které začnou zběsile růst. Prostata je objevena pouze u mužů, je umístěna před řitním otvorem a tvoří část semenné tekutiny uvolněné při ejakulaci. Za typických podmínek má rozměr vlašského ořechu, ale v průběhu let nebo kvůli specifickým patologiím může nabobtnat tak, že vyvolá většinou močové problémy.

Tato žláza si velmi dobře uvědomuje aktivitu hormonů, zejména mužských hormonů, jako je testosteron, které ovlivňují její vývoj.

  • Slova pro odborníka
  • Urolog Francesco Montorsi pojednává o buňkách rakoviny prostaty a pokroku ve výzkumu této nemoci.
  • Jak je to přesně rozšířené

V Itálii je rakovina prostaty jednou z nejtypičtějších bulk v mužské populaci a představuje 18,5 procenta všech nádorů zjištěných u mužů: cenové nabídky pro rok 2020 hovoří o 36 074 nových situacích ročně na celostátní úrovni.

Bez ohledu na vysokou incidenci se hrozba onemocnění s neblahým konečným výsledkem snižuje, zejména pokud je provedena rychlá léčba a ve srovnání s rokem 2015 se v roce 2020 odhadovalo snížení cen úmrtí o -15,6 procenta.

Ukazují to také údaje související s různými lidmi, kteří jsou ještě naživu 5 let po diagnóze – obvykle 92 procent – procento z nejvyšších možných, pokud jde o rakovinu, zvláště pokud vezmeme v úvahu inovativní typický věk lidí.

Výskyt, tj. počet zbrusu nových případů nahraných v určeném časovém období, se v posledních letech skutečně rozšířil ve spojení s lepším rozšířením vyšetření, která, i když nejsou trvale průkazná, napomáhají včasné lékařské diagnostice, jako je např. PSA test (prostatický detail antigen, v angličtině prostatický určitý antigen).

To je ohroženo

Mezi hlavní rizikové faktory pro buňky rakoviny prostaty patří věk: možnost onemocnět je nízká před dosažením věku 40 let, ale dramaticky stoupá po dosažení věku 50 let, stejně jako 2 ze tří typů rakoviny jsou detekovány u jedinců starších 65 let. starý.

To je ohroženoPokud jde o buňky rakoviny prostaty, dalším nezanedbatelným aspektem je nepochybně známost: hrozba onemocnění je dvojnásobná u těch, kteří mají pokrevního příbuzného (tátu, bratra atd.) s tímto onemocněním na rozdíl od těch, kteří nemají žádnou situaci v rodina.

Existence mutací v některých genech, jako je BRCA1 a BRCA2, které se již podílejí na nástupu buněk rakoviny prsu a vaječníků, nebo Lynchova porucha (genetické nepolypózní buňky rakoviny tlustého střeva; HNPCC) mohou navíc zvýšit riziko prostaty. rakovinné buňky.

Neméně důležité jsou proměnné nebezpečí spojené se způsobem života: dietní režim bohatý na nasycené tuky, obezita, absence pohybu jsou jen některé z nezdravých rysů a také chování, výrazně rozšířené v západním světě, které může preferovat rozvoj a vývoj buněk rakoviny prostaty.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here