Obecně, skončil Monzani, „indikací k implementaci je dodržování vyvážené stravy, která upřednostňuje příjem čerstvých sezónních produktů. To je způsobeno skutečností, že tělo vyžaduje respektování sezónnosti v příjmu zeleniny a ovoce. Spotřeba” ve správný čas” vliv na produkci tepla pro bezpečnostní cíle, aby se předešlo tepelným nesrovnalostem.
Tímto způsobem každá potravina, přijatá v případě potřeby, jistě podpoří specifické prostředky a také ne jiné, které z důvodu konkrétního ročního období nemusí být posílena“.
” Produkty pocházející z pšenice, hrachu, kukuřice, hub, brambor, vajec PODROBNOSTI: jejich vyvážená konzumace má vliv na metabolické procesy i na tvorbu tuků, bílkovin i cukrů bez nerovnováhy. V posunu mezi ročních obdobích je třeba upřednostňovat údajné čerstvé potraviny (rajčata, lilek, mléko) a na jaro i údajné „mírně zahřívací“ potraviny, jako je maso, tuřín, dýně, slepice, káva“.
Mrkvová zázvorová polévk
- Autor: Kristina Lauer
- Proč nám věřit?
Přišel podzim! Toto období není tvořeno jen nádhernou krajinou se zlatými odstíny a báječnými dýněmi, ale bohužel je spojeno i s výrazně kratšími a chladnějšími dny.
Pokud bez ohledu na kabát, šátek, čepici a kabát stále skřípou zuby, máme pro vás ta správná doporučení: dodejte svému kuchyňskému koutu trochu chuti! Koření kromě toho, že je chutné, zanechává příjemný zážitek z tepla a má i další blahodárné vlastnosti.
- Koncept, že existují koření se zahřívacími budovami, pochází ze standardní čínské medicíny a také indické ajurvédy.
- Tyto disciplíny rozdělují potraviny přímo do různých skupin, takže příkladem jsou potraviny, které vyvolávají pocit tepla, revitalizující potraviny, stejně jako neutrální potraviny.
- Jejich konzumací by se na nás měly přenést vlastnosti každé potraviny.
- Dvě koření se zahřívacími vlastnostmi jsou pepř a také chilli. S největší pravděpodobností každý člověk z přímé zkušenosti chápe prožitek tepla, který jeho použití způsobuje.
Další tip, jak zahřát svaly navzdory chladnému exteriéru: náš trénink s kondičním míčem.V tomto krátkém článku se blíže podíváme na pět koření, kterými si zahřejete podzimní dny a navíc je zkombinujete s některými zdravými a vyváženými jídly, abyste stejně neztratili ze zřetele své fitness cíle.
Zázvor
Uvádí se, že kořen (ještě účinněji oddenek) zázvoru má léčivé rezidenční nebo komerční vlastnosti a běžně se používá k léčbě nachlazení. Zázvor rovněž stimuluje krevní oběh a obsahuje také vitamín C, hořčík, vápník, draslík, sůl a fosfor.
Draslík je dobrý pro svaly a přispívá k normálním svalovým a nervovým vlastnostem.
Zázvor má však také zateplovací domovy, dokonce analyzovaný v japonském výzkumu v roce 2018, kterého se zúčastnilo šest samic, které byly specificky chlazené, zejména na nohou. Některým účastníkům byl poskytnut nápoj ze zázvorové esence a dalším také nápoj ve formě cukrové pilulky.
Poté jim změřili tělesnou teplotu. Oba nápoje vedly k předběžnému zvýšení úrovně teploty. Ale u žen, kterým byl nabídnut placebo nápoj, došlo po deseti minutách k dalšímu poklesu teploty, zatímco u žen, pokud si zázvorový nápoj zachoval vyšší tělesnou teplotu po dobu celkem 20 minut.