Nápoje

0

V boji s chladem a odolností vůči nízkým teplotám může také výživa, to, co jíme a co konzumujeme alkohol, pomoci udržet naše tělo v pohodlí. Dr. Roberta Monzani, hlavní anestezioložka zdravotnického zařízení Humanitas Surgical Day Healthcare, o tom diskutovala na setkání.

Co se děje našemu tělu, když teploty klesají

Když se ochlazuje a zároveň se snižují úrovně teploty, snižuje se i úroveň vnitřní teploty našeho těla: pod 37 °C probíhají specifické procesy, jako je vazokonstrikce kůže www, pocit, kterým se naše tělo snaží nevyhazovat teplo: ”

Pokud je vystavení chladu déletrvající a energie ušetřená v těle je „erodována“, stejně jako existuje riziko podchlazení nebo nachlazení s klesající tělesnou teplotou pod 35 °C. Nebezpečí se zvyšuje, pokud je jedinec zpocený nebo vlhký: dokonce i teploty kolem 4 °C mohou být nebezpečné,“ vysvětlila Dr. Roberta Monzani, hlavní anestezioložka Chirurgické denní nemocnice nemocnice Humanitas.

  • Relevantní příspěvky
  • Střevní trakt a trávení
  • Voda, proč vám prospívá a také kterou si vybrat: vše, co potřebujete znát
  • Strava

V dietním plánu po prázdninách jste pochopili, že ovoce a zelenina snižují chuť k jídlu?
Při dietě po dovolené, pochopili jste, že zelenina a ovoce snižují hlad?
Dieta … která zahřeje

„V těchto měsících s drsnějším klimatem jsou nejvhodnější potraviny jako jehněčí maso, čočka a také zázvor. Poslední je opravdu užitečný, protože je to vazodilatátor, působí na cévní systém vytvářením tepla,” popsal Dr. Monzani.

Koření navíc skrývá „zahřívací“ výsledek: „Pepř má alkaloid, piperin, dále olejové pryskyřice, potřebné oleje, glykosidy a také polysacharidy, které podporují tvorbu slin a také vylučování žaludečních šťáv.

Tím stimuluje trávení potravy , spolu s diuretickými rezidenčními nebo komerčními vlastnostmi.

Bohatý na draslík

Vápník a fosfor, zdá se také, že má antiseptické a také afrodiziakální vlastnosti pro bydlení. Je považován za metabolický energizér, pomáhá při kontrole hmotnosti a také určuje lepší stupeň vstřebávání živin z potravy; např. živiny z kurkumy, které určují několik jejích staveb, se asimilují ve vyšší míře, zahrneme-li špetku pepře.

V přírodních obchodech je k dostání ve zcela suchém extraktu a také v pleťových vodách pro místní použití, ke zmírnění chronické bolesti kloubů“.Mnozí jsou přesvědčeni, že mezi ohříváním nápojů a pokrmů je také alkohol: „Je to mylný mýtus – upřesnil lékař -.

  1. Bohatý na draslíkSklenku červeného vína popíjenou při jídle zatím nepopisujeme za více než mírný příjem alkohol a také lihoviny.
  2. Alkohol je jistě vazodilatátor, ale jeho výsledek je pomíjivý, nepůsobí správně na metabolismus, na druhou stranu má za následek nerovnosti v metabolickém procesu cukrů. V konečném důsledku může vyvolat extrémní tepelné ztráty“.

Abychom udrželi naše tělo dobře hydratované, i když se opravdu cítíme méně vyprahlé, „můžeme to ošetřit přípravou čaje a přírodních čajů.

Při tomto postupu konzumujeme tekutiny při teplotě, která podporuje zahřátí těla, a také pokud jde o organické čaje, pokud vybereme ty nejlepší komponenty, můžeme navíc jejich přednosti co nejlépe využít: ideální je například zázvorový čaj,“ uzavřel lékař.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno