Podivejte se co podle pruzkumu opravdu chteji obcane vychodni Ukrajiny

Rate this post

Země na straně ukrajinských jednotlivců, ale rozdělená kvůli příčinám konfliktu a také jedna z nejideálnějších reakcí na válku: to je obrázek, který vyplývá z každoročního průzkumu italské diplomacie, který provádí Iai a také Laps with the podpora Compagnia di San Paolo.

Krátkodobá funkce ukrajinských uprchlíků domovská stránka získává velkou část podpory (80 %), ale jednoduše 58 % Italů věří, že za spor je většinou odpovědný Putin, a 57 % tvrdí, že protestují proti zasílání zbraní na Ukrajinu italskou federální vládou.

Průzkum několika metodami ověřuje, že válka je v Itálii polarizujícím problémem, přičemž mezi voliči různých intrik a stran se střetávají představy o tom, jak přesně se Itálie potřebuje postavit tváří v tvář invazi.

Odpovědnost Putina i Ruska

Naprostá většina Italů souhlasí s tím, že za invazi na Ukrajinu je odpovědné především Rusko; nicméně čtvrtina všech respondentů průzkumu (přes 30 % občanů Five Star Activity) místo toho kritizuje Spojené státy (17 %) nebo NATO (9 %) za nejlepší odpovědnost.

Putin má nejnižší hodnocení autorizace (2,7 na stupnici 0–10) mezi zahraničními vůdci: prudký pokles oproti roku 2015 (4,6), avšak s výraznými změnami mezi středopravými voliči (3,2), mezi středolevými voliči. (1,8) a také 3. pól (1,2 ).

Rozdíly v názorech jsou mnohem jasnější v souvislosti s údajným ruským narušením v italském politickém systému: i když pouhých 11 % věří, že jde o zcela neprokázaná obvinění, 39 % si stále myslí, že jsou přehnaná a že je obtížné ověřit stížnosti.

  1. Pro zbývajících padesát procent jde nicméně o „více než započaté“ stížnosti.
  2. Toto umístění je většinou mezi středolevými (68 %) a 3. posty (67 %) občany, zatímco jen 43 % středopravých občanů věří stížnostem na vměšování do Kremlu.

Tyto rozdílné předpoklady ruské propagandy v Itálii jsou možná indikátorem jejího dílčího úspěchu, který lze z velké části připsat schopnosti přizpůsobit se již tak extrémně polarizovanému politicko-mediálnímu kontextu.

Solidarita s ukrajinskými evakuovanými, ale skepse ohledně zbraní

Zatímco veřejné mínění je ohledně Ruska ambivalentní, k ukrajinským evakuovaným lidem sympatizuje.

Solidarita s ukrajinskými evakuovanými, ale skepse ohledně zbraníJak již bylo zmíněno, 80 % obyvatel říká, že upřednostňuje krátkodobé přijetí schválené pro ukrajinské evakuované osoby: pozvou je jak ti, kteří zastávají všeobecné právo fungovat (50 %), tak ti, kteří přijetí považují za akci úžasnou solidaritu s pouze ukrajinští jednotlivci.

Koncepčně je přistoupení Ukrajiny k euroatlantickému zřízení podporováno více než třemi čtvrtinami těch, s nimiž se hovořilo, ale názory na to, jak přesně by měl být strukturován v praxi, se velmi různí: zatímco 39 % podporuje vstup Kyjeva jak do NATO, tak do Evropské unie.

Unie, 29 % spíše udrží přístup do EU samotné. 23 % je proti jakémukoli spojení Ukrajiny přímo do jednoho nebo druhého.

Mnoho Italů protestuje nebo je cynické vůči pomoci ozbrojených sil Ukrajině.

Zatímco velká většina (61 %) je pro ekonomická povolení oproti Ruské federaci, 57 % tvrdí, že je proti posílání zbraní do Kyjeva, což mezi občany Pentastelátu přesahuje 60 %. Pro armádní pomoc je většina pouze v politickém středu levice (60 %) a 3. pólu (72 %).

Leave a Comment