Nepruchodne vejcovody

Rate this post

Bydliště > Blog > Ucpané trubky: jaké služby? Pro IVI Blog Site Content Board

  • Daniel Galliano PODROBNOSTI
  • VEDOUCÍ IVI. ŘÍM
  • Daniel Galliano
    MUDr., PhD
  • IVI Řím Casilino
  • IVI Řím Parioli

Zablokované trubky: jaká řešení?

Ženský reprodukční systém je komplex tělesných orgánů, z nichž každý plní nezbytnou funkci pro rozvoj reprodukční schopnosti. Patří mezi ně děloha, vaginální oblast, vulva a také vejcovody Poslední, nazývané také salpingi, jsou 2 symetrické vzduchovody, které funkčně spojují oba vaječníky a také dělohu.

Z tohoto hlediska představují televizory předběžnou webovou stránku oplodnění, protože každý měsíc „nasávají“ oocyt z vaječníku, zatímco čekají na proveditelné oplodnění. Pokud se poslední nevytvoří, oocyt se reabsorbuje, pokud místo toho proběhne, televize ho „dopraví“ do dělohy díky speciálním utahovacím prostředkům a speciálním buňkám, které je pokrývají, zvaným ciliární.

Z tohoto pohledu oplodněný oocyt jistě zůstane uvnitř televizorů po dobu pohybující se od 48 do 72 hodin, než se dostane do dělohy, kde se embryo zcela jistě uhnízdí. Za předpokladu této nezbytné vlastnosti je pochopitelné, jak jakýkoli problém nebo problém související se salpingy, jako jsou ucpané trubice, může významně a rozhodujícím způsobem ovlivnit plodnost.

Rám trubek

Televizory mají tvar dvou vyvážených sítí se schopností propojit vaječníky s dělohou. Ty mají velikost, která se liší od 12 do 18 centimetrů a také hustotu, která se může dostat až na 3 milimetry.

Televizory lze rozdělit přímo na různé části: infundibulární, která má formu kanálu a je schopna se vejít do vaječné buňky; ampulární, která představuje nejdelší a také nejvíce klikatý úsek a rovněž ohraničuje horní sloupek vaječníku;

Istmická, jen několik centimetrů od dělohy; děložní, která protíná děložní stěnu a také ústí přímo do děložního zubního kazu. Spolu s umožněním příjmu vaječných buněk umožňují televizory vývoj spermií, vytvářejí ekologické problémy vhodné pro oplodnění oocytu a dopravují oocyt, který je v současné době vyživován, přímo do dělohy, což umožňuje jeho implantaci.

Ucpání trubek

Jak jsme popsali výše, trubičky, kromě toho, že umožňují průtok oocytu, také udržují klíčovou funkci pro účely rekreace, protože se starají o zachycení oocytu a spermatu, aby bylo umožněno oplodnění. Neprůchodnost trubiček z tohoto pohledu ukazuje nemožnost spermie dostat se k oocytu.

Rám trubekZ obecného hlediska mohou být ucpané trubice výsledkem infekce, jako je chlamydie, patologie, jako je endometrióza, dědičná vrozená vada nebo v každém případě množství soupeřících proměnných.

Je třeba poznamenat, že pokud blokáda ovlivňuje pouze jednu ze dvou trubic, je stále možné získat mateřství, pokud k ovulaci dojde v otevřené trubici. Pokud jsou naopak obě tuby ucpané, je nezbytně nutné přistoupit k jejich uvolnění chirurgickou léčbou nebo zahájit proceduru asistovaného oplodnění, která umožní přímý přenos vyživovaného oocytu do dělohy.

Leave a Comment