Alergie na potraviny

Alergie na potraviny
12. 3. 2014 2:18

Popis:
Potravinovou alergii způsobují především látky, které byly do potravin uměle přidány. Po požití potraviny alergikem, se dostavuje alergická reakce.

Nejčastější potravinové alergeny jsou:


  • kravské mléko
  • sója
  • ořechy
  • celer, rajčata
  • ryby
  • hořčice
  • koření
  • konzervanty

Příznaky:

  • svědění v ústech
  • otok víček
  • bolest hlavy
  • bolest břicha
  • průjem
  • kopřivka
  • dušnost
  • rýma

Příčiny onemocnění:

  • dědičná dispozice
  • životní styl

Diagnostika:

  • krevní a kožní testy

Léčba:

  • vyhýbání se potravinám na něž jsme alergičtí
  • antihistaminika
autor: Redakce